Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Chanser man inte tog - nu brinner de inne!

ja
man borde ge sig av
inte på semester
bosätta sig ett tag

jag hade en gång chansen
att få överta en irish cottage nånstans västerut
innehavaren - en konstnär - måste hastigt avresa
på grund av ett än mer förhastat löfte
till sin katolska flickvän

stugan hade trampat jordgolv
mer en hydda
och vissa reparationer antyddes
men den låg vid kusten och det fanns en båt
och priset var just ingenting

jag var så ung då så jag tordes inte
nu är jag för gammal och reumatisk
för att sova på ett trampat jordgolv
förresten vet jag ingenting om målaren idag
eller om stugan ligger kvar

och jag ångrar aldrig mina val
men lägger konsekvenserna på minnet
ifall jag skulle få en andra chans

Vackra Mary är en hagga bliven
hon som jag 
hon har säkert elva rödhåriga ungar
Mary ångrar heller ingenting
för det var inte hon som valde
- när hon sörjt svikaren tillräckligt länge
kom väl O´Brennans vilde Sean förbi

konstnären har haft stora framgångar
han gifte sig och fick en dotter - vet jag
jag blev gift och fick en son
och livet är en åsnekärra utan tygel
ingen brådska gör det sig

men jag borde än en gång
ge mig iväg
inte på semester
bara för att bo en tid

 




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 314 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-10-10 01:24



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Borde och borde, jag har kommit fram till att för det mesta väljer man nog rätt trots allt, de där drömmarna brukar vara just det-drömmar... och drömmarna kan man spara för de behöver vi ju ibland-trots allt!:)
2009-10-14

  Berit Robin Lagerholm VIP
Tankvärt och fint om livets vägval.
2009-10-10

  walborg
Har också nyss haft anledning att tänka igenom val jag kunde ha gjort när jag var 20 i Helsingfors och nyss klar från Svenska Handelshögskolan - träffade alla kurskamraterna nu efter 50 år!!!! Otroligt bara att mötas igen för första gången på 50 år och tala om hur det kunde ha blivit om om om ....!!!! Men min dotter är så lycklig över mina val!!!!!
2009-10-10

  Lili Samuelsson VIP
men hallå, vad du skriver vackraste poesi. om livet om valen och att inte ångra men ändå lägga märke till och komma ihåg, för vem vet när chansen kommer åter och hur valet då ser ut
grannt!
2009-10-10

  Larz Gustafsson VIP
"....så chickt!", som Gösta Ekman sade i sketchen "Sportaffären" (apropå det trampade jordgolvet).

Det skulle ju ha varit underbart.
Men det är lätt att vara efterklok.
Så mycket man ångrar med facit i hand.
2009-10-10

    Tea Alex
Känns lite vemodigt och samtidigt väldigt vackert!
2009-10-10

  Ingela Svenson VIP
"Livet är en åsnekärra utan tygel" Oh en så bra metafor! Och dikten passar mig !
2009-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger