Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Risgryn

Du trär din lilla hand ned i bunken med gryn
svala, glatta glider kornen mellan fingrarna
i skafferiet står honung
på köksbordet kattan
på trasmattan sitter din mor och blundar
som om det gjorde mindre ont så
hon drar med fingrarna längs mattans fransar
stryker undan
du låter grynen rinna mellan fingrarna
vissa av oss är rädda
vissa av oss hör henne om nätterna
då mörkret öppnar väggarna för minsta ljud
vissa av oss blundar
som om det gjorde mindre ont så




Fri vers av Grävling
Läst 314 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-10-10 22:07



Bookmark and Share


  peter markurth
kanontext
2009-10-10

  Catharina Edin VIP
Mycket bra!!!
2009-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling