Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
för kallt i morse


ändå nån mening med vinden

det blåste så jävla kallt
och inte alls från ost
utan sydost
vilket gör en jävla skillnad
och inga långkalsonger

småregnet stack i ansiktet
hundarna körde med
svansslok
efter en kort överläggning
åkte vi hem

vinden hade ökat till 11
på nidingen
i byarna 13
blev kaffe vid köksbordet
istället

kylan börjar att bita i huset
så det var att
gå ner i pannrummet
en titt i pannan
och så börja sota

fick göra en ny skrapa
till skorstensanslutningen
med vinkelsslipen
fixade jag till asklådan
för bättre luftflöde

nu kommer värmen
på elementen
fötterna är varmare
ändå nån mening
med vinden




Fri vers av tom boreland
Läst 246 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-10-11 12:25

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  anits VIP
fint berättat om vardagliga händelser
2009-10-12

  thyra
Du är lika händig med verktyg som med ord verkar det som! Fin berättande dikt!
2009-10-11

  Catharina Edin VIP
Otroligt så fin beskrivning - du gör vardagen intressant!
2009-10-11
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland