Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VÄCKELSE



Jag kände en gång en predikant
som ej talade om GUD och det som var sant
många ord i hans förkunnelse
handlade om synd och försummelse
I församlingen bävade alla
när han skrek Amen och halleluja
och använde Satan i vartannat ord
drog ett andetag och blev av Anden smord
Han var den störste hycklare
jag varken förr eller senare sett
Hans vokabulär var torftig
bestod ej av så många ord
det var himmel och helvete, eld och jord
halleluja, Anden och smord
Han rabblade dem i en salig blandning
tog därefter till med Ande-andning
plötsligt blev orden främmande
Alla vrålade och skrek
i en bänk låg en gammal tant och pep
Sådan väckelse, är en förskräckelse
Fräls oss ifrån den - DU MILDE HERRE




Fri vers av Kristina E. Bohlin
Läst 178 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-10-11 14:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kristina E. Bohlin