Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DEN GLADA ÄNKAN



Ur en mossig liten sänka
kröp det fram en humleänka
surrade fram bland kalkar i vårsäsongen
efter pollen att lägga i kokongen

Uti humlornas rike
finns det ingen jämlike
där är det kvinnor som arbetar jämt
de stannat i utvecklingen
har man bestämt

Det hela fungerar som man tänkt
och arbetarenamnet man dem skänkt
och vilka de är, skall man veta
de honor, som aldrig mamma får heta

Här har man alltid kvinnlig monarki
med sin drottning, som befaller att alla skall ta i
och ett av hennes ovillkorliga krav
är att drönaren skall älska henne

Det är därför, kan man tänka
att varje vår kryper fram en liten änka
som utan tjat och utan kiv
på nytt kan börja sitt lättsinniga liv

Och skulle en humla någon sticka
så är det sticket gjort av en flicka
för här skall man släktskap med människan finna
för gadden förekommer endast hos en kvinna






Bunden vers av Kristina E. Bohlin
Läst 441 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-02-25 20:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kristina E. Bohlin