Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vykort från kretensisk badort


Frozen Moment


I värmen går allt långsammare

Feta män i strandlinjen
försvarar gränserna i havsblå Speedo
Snabba pojkar gör korta utfall
stänker så det hörs
sneglar, skrattar och landar igen
Männens tjocka kvinnor
vackra i vått hår
läser och röker timvis under parasoller

Alla getterna står blickstilla
suger fukten ur vinddammet
lämnar aldrig sin bakgård
annat än för att ätas

Flickorna, alltid frånvarande
blicken någon annanstans
än hos sällskapet runt middagsbordet
kisar upp mot husen på kullarna
möter getternas ögon
biter ihop läpparna
och nickar tyst samförstånd




Fri vers av Steffepeffe
Läst 381 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-10-12 11:45



Bookmark and Share


  The Stargazer
Ett väl fångat ögonblick. Det blir nästan lite magiskt i all sin vardaglighet (kanske inte rätt ordval, jag vet). Titeln gjorde mig lite orolig för att det skulle vara ännu en smörig, illa stavad engelsk kärleksdikt, men det här var ju ett riktigt litet guldkorn.
2009-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Steffepeffe
Steffepeffe