Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

December, Vattenledningsvägen



Porten slår in dig
i skyddande handslag
ställer trapphuset till rätta
och bär dig varsamt uppåt

Grannarna lyser
från dyra fönsterbrädor
håller gatan bevakad
och svarar vänligt på dina frågor

Någon längre bort
lagar din jacka för en hundring
följer med dig till återvinningen
och ger dig ännu en ny chans

I luften mellan husen
den alldeles vanliga  värmen
som gör våra fönster immiga
och december till en vårmånad





Fri vers av Steffepeffe
Läst 262 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-12-10 18:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Steffepeffe
Steffepeffe