Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På äldre dagar är det många som fastnar i dessa två , onödiga och tvivelaktiga "Fuck" (egentligen "Fack", men kunde inte motstå ordvitsen !), och detta föranlåter mig att poeta kring ämnet....


Konsten att undvika att bli en Bitterfitta eller en Surkuk !

Bitterfittan
har trasiga förhållanden
i sitt lika trasiga bagage
kan inte förlåta
ständigt försmådd
sörjer sin
bedagade skönhet
saknar sin
oförklarade kärlek
till någon
som givetvis
var en Knöl
som slog
som svor
som svek
hon tar ut
det
i sin diktning
i frustrerad
riktning

Istället
ska hon
UTAN hat
utan gnat
MED Fakta
upplysa
informera
berätta
för yngre
medsystrar
HUR
man undviker
slipper
klarar sig från
Drumlarna
HUR
man genomskådar
avslöjar
motarbetar
dessa,
de falska
Rumlarna !


Surkuken
känner sig
misslyckad
katastrofal
övergiven
motbjudande
förfaller till
att beskylla
att belasta
att skälla
att gnälla
och, till slut,
finns där
BARA:
Frustration
Bitterhet
Förakt
Hat
Destruktivitet
Falsk Ironi
Självgodhet

Han ska
I stället
sprida
Sina Erfarenheter:
Konstruktivt
Informativt
Ärligt
Alternativt
Tydligt
Eftertänksamt
Framåtsträvande


DÅ kan dessa
Beklagliga Existenser
eliminera Sig Själva
och få
Något Vettigt
Uträttat
INNAN
Hjärtverksamheten
upphör !!!!!!!!!!!!!!!

----




Fri vers av Mats Henricson
Läst 489 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-10-12 12:33



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Till DAKINI: Att ,understundom, släppa loss sin bitterhet och frustration i, t ex, diktform, det är, naturligtvis, helt OK ! Vad jag hade i åtanke med ovanstående är FARAN med att FASTNA i detta gebit ! Det är en helt annan femma !!!!
2009-10-12

  Ewa-Britt Nilson VIP
Visst, då får
man en själv en
knuff uppåt om
man själv ger en
puff åt rätt håll,
då blir man fler
som på det
bästa har koll...
Och andra slipper
att kamma noll...
Här kastade Du
fram en fin boll...
2009-10-12

  Larz Gustafsson VIP
Jag kan frimodigt skriva att jag HATAR hur vissa terrorgrupper och regimer far fram. "Synd och skam", som Edwall sjöng.
Men det betyder ju inte att jag hatar MÄNNISKOR.
Min tro förbjuder mig att hata någon - även om det är frestande ibland.
Egentligen borde jag inte hata mig själv heller.

Bitter är man alltid på grund av något man drabbats av eller som man önskar att man drabbats av och som man av olika anledningar förvägrats eller blivit blåst på.

Jag har tyvärr en del bitterhet i mitt liv. Beklagligt nog. Men jag räknar med att Jesus Kristus, barmhärtighetens Gud, som påbörjat ett gott verk i mig också skall fullborda det (Fil 1:6). Gud som kallat mig är trofast (1 Kor 1:9).
Detta TROTS att jag är som jag är...Och tack & lov för det!
2009-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska