Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När bina "går i klot"

 

när bina går i klot
är hösten här
på allvar

tiotusenden små väsen
en svärm ett medvetande
en instinkt
sluter sig i klotform
kring sin hemlighet
sin livsgåta
sin fruktbarhetsgudinna
och sin drottning

som bina alltid gjort
i trädstammar
i skorstenar
i bikupor

i honungsdrömmar?
ingen vet

men kupan vilar tyst
havande
med nästårs växtlighet
i klot




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 244 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-10-12 16:31



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Instämmer fullkomligt med robin!!!!
2009-10-13

  Berit Robin Lagerholm VIP
Underbar text som bildrikt och sinnligt förmedlar ett fenomen.
Mycket fin Måna.
Bokmärker denna pärla.
2009-10-12

  Elaine.S VIP
Wow!!! den här var helt underbar Måna. Gillar den hur mycket som helst. Sparar och applåderar
2009-10-12

  Lindalou
En vacker text som skapar fina bilder i mig.
2009-10-12

  Ingela Svenson VIP
Så trevlg denna text var!
2009-10-12

  walborg
Vilka underfundiga ord och bilder - njuter av språket!!!!
2009-10-12

  Björn Karlsson
Livs cykel poesi som du förvandlar till magi.
Med enkelhet.

Stor applåd
2009-10-12

  Mr Lindemann VIP
Ja, det är förunderligt att skåda
detta
lite som att veta något om något man inte vet
när man serdet små varelserna så
ja, vem vet
2009-10-12

  Stefan Höglund
Fin text om ett märkligt fenomen, min far-far var biodlare.
2009-10-12

  Amanda Blomberg
Vilken fin text :)
2009-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger