Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Urtid S ödla


En ”gammal” dikt om ett kommunalråd
I en liten stad. En S-urtidsödla
Utan nån som helst utveckling sen
Ja 31 kanske?
---------------

Sven-Åke Toresen går ut i debatten
Och varnar för män av mörkare slag
Som slagsmål i en tunnel om natten
Slåss Toresen runt, som en vilde, idag

Han varnar för alla oss andra
Som tänker ibland, på olika håll
Som inte bara klappar om varandra
Kan det vara farligt, spelar det någon roll?

När likriktade sossar, som gått hela vägen
Unga Örnar, Scouter, SSU, sen SAP
SOM belöning från facket som trägen
Får man gå i ledet, med Göran brevè

Att tänka själv, och jobba, i eget företag!
Är farligt för likriktigheten
Vi, platsar inte i sossarnas lag
Som skriver S, före identiteten

Så S-urtidsödlor som skriker: ådalen 31!
Får svårt när andra börjar tänka
Men motstånd finns, det är inte lätt
För välståndet kan inte ödlorna skänka
Försök tänka lite i alla fall
Även om ni kanske inte tänker rätt




Fri vers av LassO
Läst 218 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-10-14 17:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO