Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Katrineholmssyndrom


Ingvar åkte till ”näringspolitiska utskottet”
I Katrineholm
Kommunalrådet såg ut
Snackade och betedde sej
Som Göran Persson
F d snatsministern ni vet…

De talade om företagande
Ingen av dom visste nåt dock utom Ingvar
För han hade både jobbat och ägt
Samt lett företag
Ingen av dom andra verkade ha varit
Utanför kommunen
Så de lyssnade storögt

Sen skulle de ha ett möte
Ett symposium
Senare
Nånstans i Småland
”han var välkommen med”
De frågade om de fick åka
De skulle själva få både arbetstid
Och reseersättning

Men Ingvar som var egen företagare
Han skulle inte få nåt kom de fram
Fast de skulle få resa t o m om de åkte med Ingvar
På nåt sätt så säger det allt om kommunen
Och de kommunala tjänstemännen
De går på symposium
Begriper inget, kan inget
Utom att skaffa ersättningar åt sej själv

”Jag har varken tid eller råd att vara med er”
sa Ingvar och ingen av dom
verkade begripa det heller
För ingen av dom hade en aning om
Företagarens villkor
”Går inte företaget runt så får man svälta”


(det närmaste ett riktigt jobb som de haft så
var det säkert sommarjobb på skogaholm
med sågspånsliknande limpimitationer)






Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 148 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-10-29 05:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO