Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför man inte får se salen


Har ni nån gång funderat över
Varför riksdan
Helt enkelt inte visas i TV
De visar bara talmannen
Och den som talar

De andra finns inte där
Där sitter en talman
Som ska vara staten Sveriges högsta tjänsteman
Och tvingar sej att lyssna på
Tal som ingen annan vill höra

INGEN vill höra det
Eftersom ingen är där
Så illa kan de vara
I ett patetiskt ironiskt ”högtidligt”
Litet ”grönköpings styrande”
SÅ finns det inte plats för ironi
Eller humor, för de som sitter där
Men som vi andra skrattar åt…





(de skrattar också, på vägen till banken)
(rikets högsta tjänstemän)
(men också dess rikaste, snart)




Fri vers av LassO
Läst 115 gånger
Publicerad 2009-10-15 20:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO