Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skadskjuten



Sårat lejon ryter illa,
vingbruten fågel kan ej klaga,
smärtans träsk är tyst som graven,
då levande begravda varken syns eller hörs,
men de finns alla där,
de tysta invaliderna,
alla de som tiger och lider
och finner tigandet därom
det enda som kan göra det uthärdligt
– och lever vidare, på kryckor,
i rullstolar, utan tröst i tystnad
och utan att klaga i stolthet;
och så fortsätter ständigt det eviga livet
i sitt ständigt döda lopp
i det ständigt pågående lidande
som åtminstone får en att känna
att man lever.




Fri vers av Aurelio
Läst 318 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-10-16 00:23



Bookmark and Share


  walborg
Tufft att läsa, men de sista raderna får mig att tänka på att ett visst drag av självdestruktivitet kan hålla en människa kvar i lidandet för att slippa ta itu på allvar med något som ligger litet djupare.
2009-10-19

  Björn Donobauer
Om jag har en invändning så är det en om sanninghalten: ledande varar INTE för evigt.. men det är ju en bisak.
En viss igenkännbar uppgivenhet inför tidens gåta. Känns..
2009-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio