Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Al Jahzera Al Jahzera


Al Jahzera Al Jahzera
”Pravda på arabiska”


Arabisk journalism föddes i Beirut
Säger en del
Men den är säkerligen närmare sanningen
Än den som finns i de ”regeringskontrollerade”
”nyhetsorganen”
Men då vet alla att ”sanningen” är nånstan
I periferin

Därför säljs också det paraboler som ser ut som
Tegeltak, eller kanske, delar av tegeltak

De har nämligen gjorts, i arabländer
Det som MajBritt Theorin ville göra
I Sverige
”förbud för paraboler”

Vad säger då ”parabolförbud”
Ja det är i dagsläget inget annat än
”totalcensur”

Al Jahzera Al Jahzera
”Pravda på arabiska”
Hörs ändå på sina håll men
Nån fri kanal är det knappast
Lite som om EU motståndare skulle få sända
Sin propaganda hela tiden i en kanal…

Hizbollah har en egen kanal med
Där räcker inte ”pravda” till det är mer som
”Storebrors kanal” i framtidsversionen av Orwell
1984…

Så hur ska de människorna ens ha en chans att få
Nåt som liknar en objektiv bild av omvärlden…




Fri vers av LassO
Läst 156 gånger
Publicerad 2009-10-16 20:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO