Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om du visar dig

 

om du inte visar dig
syns du inte
om du visar dig
står du utlämnad i ljuset
av alla ögonen
och de granskar dig
inifrån och ut
ser vad du aldrig varit
ser inte vad du är

naken står du skälvande
rädd att inte tas emot
rädd att uppslukas
av närgångna ögon
kalldraget får din hud att knottras
och du försöker skyla dig
men för sent

du har trätt ut och visat dig
nu må det bära eller brista
kanske
finns en varm famn någonstans

därute

eller någon som liknar dig




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 234 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-10-17 00:30



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Att synas eller inte synas...mmm, det är frågan!
2009-10-18

  Syrsan
Denhär texten passar mig som hand i handske... efter att jag nyss skrivit om "att synas". Du har verkligen fått fram väsentligheterna och konsekvenserna. Mycket bra text!
2009-10-17

  walborg
En passage i livet vi alla känner igen tror jag. Varmt tack!
2009-10-17

  Larz Gustafsson VIP
Iggy Pop sjöng en gång något i stil med: "Innan du går, gör mig en tjänst, skicka någon som är som du..."

Juridiska ögon, som min vän Hans Lindelöw sade en gång.
I Gävle city skall man konstant nagelfaras.
2009-10-17

  PPQ
tröstfull, hoppingivande, den ger hop skön start på dagen:D
2009-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger