Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

oktober 2009

bara tänkte på människor som i allmänhet har svårt att ingripa trots att det pågår något som inte ska få ske.




Civilkurrage

Min granne

lilla späda

skriker så högt

varenda kväll

Hennes tårar smattrar

så högt

mot hennes golv

och mitt tak

Så jag höjer Tv:n

stänger av öronen

jag hälsar ju i alla fall

när jag stöter på henne i trappen.

Hennes ögon brukar

se tomma men bedjande ut

men hennes karl

är alltid trevlig.

Det reder dem ut själva.

 

En dag grät hon inte längre

det blev tyst

och deras fönster

slutade lysa.

 

Skäms på mig som inte gjorde något




Fri vers av Lindsy
Läst 174 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-10-17 01:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lindsy
Lindsy