Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...är ogripbar? Essä betyder ju försök. Får se vad det blir. Jag unnar alla detta livsviktiga! Av hela mitt hjärta. Mera kärlek skulle minska ondskan i världen!


Kärlekens väsen

Kärlek är bäst att försköna vårt liv
Kärlek i mängd vi behöver
Kärlek förhindrar båd slagsmål och kiv
Kärlek som ej tarvar klöver

Kärlek är självklar som grundval och bas
Kärlek i parhästprojektet
Kärlek är krav när som ansvar ska tas:
Kärlek med barn som objektet

Kärlek hos vuxna är drivkraft för liv
Kärlek med blomma i vasen
Kärlek och trohet är lokomotiv
Kärlek i älskog blir bra sen

Kärlek behöver båd vuxna och barn
Kärlek som handling vi minnes
Kärlek den binder oss samman som garn
Kärlek förtjänas, ej vinnes

Kärlek hos barnen är tryggheten själv
Kärlek från vuxna ej given
Kärlek som källa bör liknas med älv
Kärlek i mängd till små liven!

Kärlek nog längtas i hela vår värld
Kärlek i omsorg och gamman
Kärlek i bröstet, vår gästfria värd
Kärlek den håller oss samman

Kärlek kan nötas ibland hos envar
Kärlek kan läkas i natten
Kärlek som medel en tveksamhet har
Kärlek som sådan blir vatten

Kärlek kan läkas Man blivit försmådd
Kärlek som drabbats av nöden
Kärlek må åhöras så den blir nådd
Kärlek så återfår glöden

Kärlek kan missbrukas, antas som fådd
Kärlek med oblida öden
Kärlek kan överge den som blev klådd
Kärlek kan så gjuta döden




Fri vers av erkki
Läst 244 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-10-17 23:51



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
denna dikt mig varmt berör
du är en så skicklig ordkreatör
mästare på poeters estrader
applåder i massor för dina rader
2009-10-20

  Yvonne
Vackra ord om kärlek skrivna i perfekt rytm och med fantastiska rim.
Varm applåd.
2009-10-18

    leelee
Mycket kärlek här hos dig... :-)
2009-10-18

  walborg
Det var oerhört mycket associationer som denna dikt väcker ...
2009-10-18
  > Nästa text
< Föregående

erkki
erkki