Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
katastrofer


rädsla

det är en sak
att ha respekt
en annan att
vara rädd

rädslan
lägger ett
fuktigt täcke
förlamar

respekten
gör att man
sänker farten
vid storm

kryssar
mellan brotten
håller ann
kommer hem

skepparen
på estonia
hade ingen
respekt

hela hans
agerande
andades rädsla
för rederiet

han hade
inte på
sjön
att göra

inte heller
skepparen

titanic

rädda människor
är livsfarliga
om dom
har makt




Fri vers av tom boreland
Läst 271 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2009-10-19 07:23

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
"rädda människor
är livsfarliga
om dom
har makt"

Applåd.
2009-10-28

  Blåbäret
skrämmande sanning tror jag bestämt
2009-10-19

  Mr Lindemann VIP
Det är inte rädslan som är avgörande
utan hur man handskas med den
ifall man låter sig styras av den
är man en fara för sig själv och andra
att bemästra rädslan och bli herre över den är konsten
det kallas för mod

Annars är rädslan en känsla som är hälsosam
2009-10-19

  Sturesdotter
väl talat
2009-10-19

  kärleks ängel
så sant!
2009-10-19

  anits VIP
ja så är det
2009-10-19

  Ingela Svenson VIP
Så sant som det är sagt!
2009-10-19

  Catharina Edin VIP
Bra talat!
2009-10-19

  ***Wicke***
Precis
2009-10-19

  lodjuret/seglare VIP
justa puckars insikt hos tom b
man kan ju inte annat än att gilla
en text som denna
något likt manna, då intellektets
mage hörs kurra via internet
2009-10-19
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland