Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

höstligt

mörkret faller
sänker sig över nejden
breder ut sig och stänger inne
stänger inne värmen som stannar i husen
där vi kurar runt elden i den tända kaminen

ute faller mörkret
och temperaturen
närmar sig nollsträcket
som med rasande fart
lovar bilruteskrap och handskar

inne brinner elden
håller värme i själen
så att vi inte fryser
till isiga, frostiga gubbar
stela som pinnar

Vi kurar runt kaminen med sprakande glöden
håller värme i hjärta, hus och hem
medan det kyliga mörkret
faller, sänker sig och svärtar
höstmörkret har kommit




Bunden vers av Niklas Gladh
Läst 743 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-10-19 19:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Niklas Gladh
Niklas Gladh