Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"And they hide, they hide in the World"
(L. Cohen)



Skuggbarnen

 

skuggor av barn
längst inne
i garderobsmörkret

ljusa skuggor mot det mörka
ljusa skratt under vindstaket
att de ännu svävar där

orörda av år och Tidens damm
glömska i sina lekar

de tar mig till fånga   de
är en vild stam
binder mig med spindelväv
vid minnena
 
skuggor
barn


av mitt liv




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 270 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-10-20 21:30



Bookmark and Share


    J. Herward
låter nästan som om texten beskriver andar som inte finner frid, kanske är det någon speciell persons minnen som spökar?

mystik, gripande, fängslande namn som passar in på textens innehåll. tack för god läsning stora poetissa! :)
2009-10-21

  Elaine.S VIP
En gäckande och minnesframkallande text. En slags trygghet i orden, man vill bli fångad.
2009-10-21

  walborg
Tänk om dessa skuggbarn kunde få ta gestalt i en saga!!!
2009-10-21

  Larz Gustafsson VIP
Vackert och melankoliskt.
Upplever själv något liknande.
2009-10-21

  Carola Zettergren
ÅÅÅÅ, så stämningsfull... visst kan man se dem, barnen på vinden! Enastående!
2009-10-21

  Caprice! VIP
Lysande, väcker många tankar, även hos en så sömnig person som jag... ;-) zzzzzz
2009-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger