Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna erbarmliga egenskap har ALLTID och kommer ALLTID att vara den stora FIENDEN mot ÄKTA KÄRLEK, ENGAGEMANG , FRED och RÄTTVISA !


Den Värsta Motståndaren - YTLIGHETEN !

Ytligheten !
Skrapar aldrig på ytan !

Ytligheten !
Rör aldrig om i grytan !

Ytligheten !
Saboterar insattheten !
Rör aldrig om i smeten !

Ytligheten !
Gör Kärleken smutsig !
Degenerar allt förnuftigt !

Ytligheten !
I ungdomen förlåtlig !
Som vuxen försåtlig !
Den känslan åderlåter .
Falsk, när den förlåter !

Ytligheten !
Brylling till ondsintheten !
En hyllning till okunskapen !
Uppmuntrar intigheten !
Göder olaten !

Ytligheten !
Utnyttjas till förförelse !
Leder till förstörelse !
Tarvar en uppgörelse !

Ytligheten !
Har skördat många offer !
Och mördat mången "koffer" (¤) !

Ytligheten !
Vill minimera den !
Blir så mycket bättre, se´n !


--

(¤)= Den vita Sydafrikanska diktaturens benämning på de svarta urinvånarna.




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 286 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-10-21 11:19



Bookmark and Share


  erkki
Utan yta inget djup
inget vackert att polera
utan yta ingen sup
trist det blir att pokulera (eller kopulera)

Sätt nu glaset till din mun
tjo faderittan lambo
ytan först och sedan bunn
var haru drittan? Sambo! (kärt barn har många namn)
2009-10-22

  Dangereux
Lustigt, lyssnade just på en låt som heter Scratch the Surface :-)

"All mirrors hide... Failure inside
That's maybe why they take so much time

Big money lies, big lying eyes
Eyes are the soul of big dollar signs"

Intressant vore en värld där vi alla var blinda...
2009-10-21

  Ewa-Britt Nilson VIP
R ätt om ytligt
I te gemytligt
M er bortbytligt
2009-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska