Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad är det för famn, oktober?

 

är det regn
nej bara grå luftfuktighet
som slipper från träden

lönnarna vinkar med papperstunna löv
skälvande gulvita
som gammelmanshänder i diset
och ännu ett sjok av väta
rasar till marken

vad är det för famn
jag kommer att tänka på
oktober?






Fri vers av Måna N. Berger
Läst 273 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-10-21 17:20



Bookmark and Share


  Smultris
vilken skönhet som vilar i dina ord... jag kan mästan känna doften av hösten... men mest av allt faller jag för dessa:

*som gammelmanshänder i diset*

dessa ord är ord jag önskar hade skapats utav mig, så mycket känns dom inuti... dom inspirerar mig även till att måla nya foton...
2009-10-23

  Berit Robin Lagerholm VIP
Tilltalande och vacker beskrivning av höstlönnarna.
2009-10-22

  Elaine.S VIP
Det finns en tung känsla över de här orden, och det känns inte helt behagligt att sjunka in i oktobers famn.
2009-10-21

  Mr Lindemann VIP
Vi älskar indelar av oss då skiftet påbörjas
från okt till nov
är det tillåtet att vara sådär glatt svårmodig
älska sin melankoli och grubbla lätt på
tillvaron
2009-10-21

  Larz Gustafsson VIP
Liemannens?
2009-10-21

  Carola Zettergren
ENASTÅENDE!
2009-10-21

  Lili Samuelsson VIP
ah, detta är ju ljuvligt att läsa, att detta gråa disväder kan vara så vackert under din penna
2009-10-21

  Hans Christian
Ja, det kan man undra, "skälvande gulvita gammelmanshänder i diset" jösses vilken snygg metafor.
2009-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger