Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets vatten

Ett vatten slipar stenen
och stenen blir till sand
den sanden renar vatten
och tvättar rent min hand

Ett vatten dricker livet
den släcker strupens törst
och livet närs i vatten
den händelsen är störst

Ett vatten döper barnet
vid runda funtens häll
och barndom blir mandom
hör kärlek denna kväll

Ett vatten föder blomman
som växer på vår mark
en maskros växer snabbt
blir vacker och stark

I vattnet simmar fisken
och blir till våran mat
den tillreds gott och väl
serveras på ett fat

Ett vatten fraktar båten
på världens stora hav
en resa mellan länder
ett minne så det gav

Ett vatten faller stilla
från himlens höga höjd
det ger oss våran näring
och gör mig glad och nöjd

Ett vatten kan ej torka
ty då tar livet slut
ett vatten ger oss livet
så lev det nu och njut




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 514 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-10-22 07:52



Bookmark and Share


  mare VIP
Mycket bra..sparar..
2009-10-22

  Gunnel André VIP
Snyggt!
2009-10-22
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO