Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En vanlig dag i vården

Jag trycker på larmet
när ensamhet jag känner
ty här bor tristessen
och avsaknad av vänner

Här på äldreboendet
är allting rent och snyggt
maten smakar ljuvligt
och man kan leva tryggt

Gardinerna är strukna
det gör de varje år
men närhet och sällskap
av det jag inget får

Golvytan den blänker
som värsta skridskobana
de pratar med varandra
det börjar bli en vana

Till mig de säger inget
för att de inte hinner
på detta simpla sätt
min tillit de ej vinner

De springer runt i cirklar
och jäktar dagen lång
de borde sitta ner
och lyssna på min sång

Två gånger om dagen
jag får min medicin
de klappar mig på kinden
och säger jag är fin

När jag vill ha sällskap
och själen min beröra
kanhända om en stund
är det jag då får höra

Jag trycker på larmet
när ensamhet jag känner
jag vill så gärna umgås
och finna nya vänner




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 410 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-10-22 08:25



Bookmark and Share


  Berit Robin Lagerholm VIP
Berörande och skrämmande bra text.
2009-10-22

  mare VIP
Mycket bra skrivet, precis så det är...sparar..
2009-10-22

  Ewa-Britt Nilson VIP
En äldre kvinna
gav mig ett tips:
Se till i livet att ha
vänner av alla slag
unga som gamla och
skulle nån "ramla"
så kan Du samla
några runt dig ändå!
Men Du har så rätt
på alla sätt, att bli
äldre i vården blir
inte lätt...
2009-10-22

  walborg
Fin dikt - en kuslig ålderdom som väntar oss alla.
2009-10-22

  Gunnel André VIP
Fint fångad verklighet som många känner igen sig i, tyvärr!
2009-10-22
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO