Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hotfullt


Hotfullt
Det nya ordet är hotfullt
Det är vad ”rättyckarna” använder
Och frågor som inte är frågor
Utan påståenden som bekräftas oavsett svar
Hos de flesta…

”Tycker ni att det är hotfullt med
samkönade äktenskap”
Nej så säger man inte, man ställer inga såna frågar
Utan man anser att man kan hoppa över första frågan
Och säga:
”vad tycker ni är hotfullt med samkönade äktenskap”


Precis som man förut sa att
”du är så osäker på din sexuella identitet
varför är du så”
90 % av oss, har ingen osäkerhet alls
vi reflekterar inte ens över att den skulle
kunna vara annorlunda

”Vad anser ni är så hotfullt med Islam i Sverige”

Hotfullt, ja det är klart om de får makt
Men varför ska vi ge dom makt, över ”oss”
Varför ska ett fritt land och fria människor
Riskera sin frihet, ”inifrån”?
Känns det hotfullt, ja inte nu kanske
Men flytta själv till Iran och se hur det är…

Hoten är mer politiken än Islam
Politikernas betenden....




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 124 gånger
Publicerad 2009-10-22 13:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO