Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En vän


En vän till mej, förvägras hjälp av kommunen. Bakgrund, han har allergi och ”tvingades” bygga sitt hus för ett antal år sedan, allergisanerat. För det fanns inte att tillgå i kommunens regi.

Han, eller dom kanske man ska säga, kom sen i ekonomiska problem, de försökte diskutera med swedebank, den bank som nu säger sig ha förlorat 20 miljarder i kreditförluster senaste året, om att ordna upp att de släpade med 8 000 kr.

De löste det på följande vis, de sa upp lånen och belade skulden med ”straffränta” 18 %.
Kommunen, ja de ville inte alls vara med och hjälpa till de vägrade helt enkelt och nu, så har länsätten tagit upp ärendet med enskilda tjänstemän på kommunen ljuger i papper till länsrätten, det är så uppenbart så t o m länsrätten häpnar.

Nu har det gått så långt så huset kommer att säljas på exekutiv auktion och då kommer swedebank att förlora mellan 200 till kanske 700 000 eller nåt. Ja den bank som säger sej har förlorat 20 miljarder… man undrar faktiskt om de är lika dumma där… vid de andra förlusterna?

Kommunen, som inte har lust att hjälpa till, (eller ja, vissa tjänstemän) har bostadsanpassat huset för hans handikapp, kommer att få lov, tvingas till att anpassa någon slags boende, för mer pengar än de kostat, om de ”försökt hjälpa till”. Plus att de får böter från länstyrelsen över sitt beteende…

Så vad händer då med min vän? Ja han är alltså ”inte produktiv” så han skulle väl närmast hamna på soptippen enligt vissa ”penningdiskuterande debattörer här” men, han kommer att få liknande problem som innan han byggde huset.

Han måste bo handikappanpassat för astman, allergier och annat, samt numer också för rullstol som han hamnat i efter felbeandling. Han kan inte ha trappor, får inte ha rökare som granna, eller nån som grillar för den delen..
Han kommer med all sannolikhet att på ett par års tid, tyna bort, eller kortare, det beror nog en del på vad han får för typ av boende.

Vad ger detta, jo kommunen förlorar pengar på sitt beteende, banken förlorar pengar för sitt beteende, min vän, ha han förlorar livet, på deras beteende…. Hans fru förlorar sin man, hans son sin far, o s v….

De enda som tjänar nåt är kanske FK som slipper betala ut pension och ev framtida anpassning… man kan nästan undra nånstans om det finns en tanke bakom…






Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 149 gånger
Publicerad 2009-10-22 13:08



Bookmark and Share


  arja savela
SYND OM DIN VÄN.SÄNDER EN TRÖSTEKRAM OCH SKÄMS FÖR MIN BANKS BETEENDE.
2009-10-22
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO