Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frihet är

Frihet är då höstlöv
blåser runt på marken
när änderna så gulligt
blir matade i parken

Frihet är då orden
talas och får kraft
när sommaren bjuder
på nygjord hallonsaft

Frihet när fåglarna
med vindarna får fart
när vatten rinner stilla
med älvarna så klart

Frihet är då vänskap
kan idkas utan krav
när hjärtan öppnas upp
från instängdhet och kvav

Frihet är då kärleken
bubblar som den vill
när kärleken är äkta
och tiden stannar till

Frihet är då barnen
leker utan krav
när vågorna gungar
på ett öppet hav

Frihet är då fången
släpps ut ur sin bur
när klockorna klingar
och visan sjungs i dur

Frihet är en självklarhet
och borde vara så
att det ej gäller alla
känns svårt att förstå




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 228 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-10-23 07:01



Bookmark and Share


  mare VIP
Bra skrivet.....
2009-10-23
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO