Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stabsbilar



Det finns vissa saker man är förundrad över när det gäller 2:a världskriget, och en del som man imponeras av rent av. Stabsbilarna t ex, de kunde vara en jeep… de kunde vara en stor gammal bullrig Ford V8 med, härliga bilar men rätt diskreta ändå som stabsbilar…

Tyskarna hade oftast Mercedes, härliga bilar de med, ofta med cab, men det fanns VolkswWagen med, VW med cab t o m, samt en del mindre typ MC bilar nästan.

Men den allra största skillnaden var att de var inte bepansrade, som nu, de hade en eller 2 mc ordonanser oftast, vad nu det ska vara bra för, eftrsom mcåkare inte är de bästa att skjuta pricksäkert, typ…

Nu är det ett antal bilar oftast, både före och efter, full med folk varav de flesta är så påklädda så Dolph Lundgren och Van Damme skulle bli avundsjuk i sin film ”Universal soldier”…

Dessa män, klädda i ”kevlar” och andra okända ämnen gör då sin entre först, när hela kortegen stannar, och sist innan den rullar…
Och i sina västar och annat samt armanikostymer så påminner .påminner de om uppklädda och ibland nästan spelande, amerkansktfotbollsspelare…

Så stabsbilaren har gått från att vara bilar med flaggor och enkel escort till att vara en hel kortege, ett slags kameltåg i plåt och pansar på hjul… men oftast numer, utan flaggor…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 172 gånger
Publicerad 2009-10-24 06:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO