Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GrannGårdehn


Bredvid oss, eller snett över så var det en gård, med en Gårdh, som bodde där… Gårdh hade alltid problem på nåt sätt, han låg med fötterna utanför på balkongen och solade, men spelade som om hela byn, var utan radio… han hade en blå Mustang. Gubbsaten hade alltså en blå Mustang med V8, sånt är slöseri på en sån gammal gubbe kändes det som då, men kanske inte lika illa nu, fast gubbar är liksom senare nu än på 70 talet liksom..

Gårdh hade bekymmer med att köra den förståss, han lyckades med konstycket att köra fast, på sin egen gård. Så Gårdh körde fast på sin egen gård, rätt kul.. men det fanns värre saker, de hade en liten fabrik, där de gjorde träskor, men de struntade i att betala in grabbarnas skatt och arbetsgivaravgift. På den tiden så fick då grabbarna restskatt för sådant, idag så är det väl andra regler tror jag… Men denna gård-fari-handlare lyckades med konststycket att på bara några år, få ett opolitligetsrykte och stämpel i den byn…

Men han hade i alla fall en fin bil, en blå FORD MUSTANG, en sån som man alltid velat ha men det har aldrig liksom klaffat… så på det viset så lyckades han kan man säga…




Fri vers av LassO
Läst 131 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-10-24 18:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO