Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

oktober 2009

Tanken föddes i en diskussion med min faster.

Hon är min bästa vän, och vi behöver sällan fundera vad den andre tänker på- trots 15 års skillnad. kliar det i min näsa, nyser hon. det kallar jag teamwork.




Ett liv bland många

O jag tror att det finns

Liv efter döden

Att vi levt i tider vi inte minns

Att gårdagen skapar dagens öden

En gång kanske jag drog svärd

Försvarade land och kung

En annan kanske fattig och tärd

Sjuk slavinna som dog ung

Berömd och rik

Känd och begåvad

Gammal innan lik

Barn och redan bortlovad.

 

I ett liv kanske du var min far

Kanske var vi bönder utan raster

Eller tvillingar, kanske ett kärlekspar

Men i detta, bland många, blev du min faster




Bunden vers (Rim) av Lindsy
Läst 192 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-10-24 14:59



Bookmark and Share


  T.R Ekman
självklart.en text som berör mig...jag inspireras djupt
2009-10-24

    Herr Ångest
Fantastico!

Jag tänkte inte ens på att den var rimmad, förrän jag läste om den en gång till. Mycket bra skrivet och med ett inressant innehåll o en intressant tanke bakom. Gillas!
2009-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Lindsy
Lindsy