Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En kluven odyssé i det segregerade miljonprogramsområdet, där jag dväljts med min familj i 7 år nu..., en liten rimmad dokumentär.....


"Skiftinge , Eskilstuna !"

Skiftinge !
Buskörning på gångbanorna

Skiftinge !
Enstöring på vardagarna

Skiftinge !
Mohammed, Esko och Mats
alla vi bor
på denna
plats

Skiftinge !
Graffitti , krossade rutor
bilbränder
och annat
krats

Skiftinge !
En blodpöl (!)
en december morgon
vad hade hänt ?

Skiftinge !
En, av kvinnokön
hade fått "på moppo"
ramlat utför
en slänt !

Skiftinge !
Invandrardotter
övningskör
backar på far sin
av hjärtslag
han dör !

Skiftinge !
Sommarsjöslag
hos finske grannen
"Landsmanskompis"
drar till han
på skallen !

Skiftinge !
"Olycksbarnen"
samlas i
centrum
slår sönder och
skriker
ett
"Våldets Väntrum" !!!!!

Skiftinge !
En knivhuggning
på Vårbyvägen !
Förövaren flyr,
den snabbaste vägen !

Skiftinge !
Inbrott och
vandalism !
Med friden
en ständig
schism !

Skiftinge !
Men hemma
i egna
lägenheten
är lugnt,
här sväljs
förtreten
med hjälp
av en
liten
"Jäger"
mår man fint,
om man
säger......

---




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 317 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-10-24 21:23



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
OK! Världen utanför
och världen innanför
men till båda vi
hör... Tur att det
är lugnt innanför!
2009-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska