Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vykortet

Vykortet har farmor sparat
I alla år
Hon dog 92
95 år gammal
95 år vis
Endast de sista 2 dagarna var posten
Oöppnad
Endast de sista 2 dagarna orkade hon inte
Annars kunde hon oss alla
Visste vilka vi var, vad vi gjorde

Farfar dog några år innan
Ett skelett med hud på slutet
Han var precis tvärtom
Men farmor dog med värdigheten kvar
Med klart huvud
Jag hittade ett vykort
Med motiv ”Månsken över Bysjön, Ockelbo”
Troligen taget, från bakom järnhandeln
Den gamla alltså

Men då fanns troligen inte ens den gamla järnhandeln
För vykortet var poststämplat
30-06-1914
Med 2 st 5-öres frimärken
De hade sparat det i alla år
Nu är det snart 100 år sedan
Tänk va många som sett och tummat på det genom åren
Men aldrig har det varit så värdefullt som nu
Med sina frimärken, stämplar och
Adressat innan dessa djävla postnummer…
Det står vara ”DELSBO” längst ner
Ni vet, där länsman kom bort
Det var ungefär samma tid…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 182 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-10-28 00:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO