Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Nyanser, skuggor och dagrar

 

om jag vore en himmel
skulle jag inte vara ljusblå
vore jag gräs
gnistrade jag inte smaragdgrönt
och vore jag solen
lyste jag inte påskliljegul

jag skulle inte flyta röd över arket
om jag vore blod
skit är inte brunt (annat än i uniform)
ingen natt är svart
och inga människor är vita
(inte ens albinos)
men i mörkret är alla katter grå

så tyd inte allt bokstavligt
om jag berättar dig en historia
för den är tillverkad under regnbågen
omskakad på kollisionskurs
vidrörd av blandade öden

och troligtvis inte sann även om allt
på något sätt hänt
någonstans




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 183 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-10-28 01:38



Bookmark and Share


  Berit Robin Lagerholm VIP
En fin text om beskrivandet av skrivandet och dess hantverk där ingenting är vitt och svart
2009-10-29

  Elaine.S VIP
"så tyd inte allt bokstavligt
om jag berättar dig en historia
för den är tillverkad under regnbågen"

Härlig befrielse över de där orden...underbart!!!
2009-10-28

  Larz Gustafsson VIP
En mysig palett, med mycket humor.
Gillar särskilt det där med uniformer!
2009-10-28

    Tea Alex
Skit är inte brunt annat än i uniform....bra!
2009-10-28

  Carola Zettergren
UNDERBART om skrivande, vissa verkar ha lite svårt för att förstå att skrivandet är en form av skapande, och skapande kan se ut precis hur som helst!:)och ha sin upprinnelse precis var och hur som helst! Jag har fått frågan; hur gör du när du skriver;hämtar du ideerna ur verkligheten... väldans trist fråga, det gör man väl endast när man skriver dokumentärer!
2009-10-28

  LenaJohansson VIP
bra tyckte jag
2009-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger