" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ur "Avtryck i floden" 2005




Värm

 

hämta upp mig ur djupen
hämta upp minnena
orden
som sjunkit

jag har rest långt
under alla hav

jag var en annan
och nu är jag ingen
saknar igenkänningstecken
allt bortsköljt av tidvattensvågen

jag var kristallens ohörbara toner
jag var en karusell
jag var ett urverk innan fjädern sprungit av
jag var ett pussel som spreds ut på golvet

lägg pusslet av skärvorna
laga urverket
om du tror att du kan
men kalla mig hellre tillbaka vid namn
och värm mitt ansikte
mellan dina människohänder




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 248 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-10-28 22:21



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
UNDERBART BRA!!!
2009-10-30

  Berit Robin Lagerholm VIP
En underbart vacker dikt att bli sedd i det egna jaget. Mycket fin Måna.
2009-10-29

  Larz Gustafsson VIP
Att bli igenkänd och förstådd är nog ett av våra mest primära behov.
Jesus sade till Simon: "Du är Petrus..."
2009-10-29

  walborg
En uppfordran till relation, kontakt, ömhet och respekt.
2009-10-28

  Zara VIP
Du skriver vackert du måna :) jag älskar din bok fortfarande! Ingrid! :) Tänker på dej! kram!
2009-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger