Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Guldet på ditt finger


Guldet på ditt finger
Satt en gång i munnen på en jude
En del var på ett flera hundra år gammal
Släktklenod, från en annan judesläkt


Men det slipper du veta
Du människa som gläds
Över din kärlek och förlovningslycka
Du slipper känna den smärta som fanns
När man drog ut tanden utan bedövning
Som så småningom blev en del av en tacka..

Du slipper känna den smärtan
Den är inte mänsklig
Guldet på ditt finger är lyckan och framtiden
Du slipper höra och veta historien
Var bara rädd om kärleken
Och lyckan…..




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 124 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-10-29 00:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO