Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kina och livets ord


Kina och Livets ord

En gång så talade man i Kina
Om fattigdom
Och lycka
Folkets lycka var andlig
Och inte beroende av pengar

Inom pingst rörelsen
Och många andra kristna rörelser
Så talade man om andlighet och
Fattigdom som saliggörande
Man lade en ära i att inte vara materalist

Sen svängde Kina
Så kom Livets Ord
De talade båda om materalism
Man talade om pengar
Om pengarnas välsignelse
”Med pengar blir du rik på alla vis”
Sa presidenten i KINA
”Gud välsignar dej RIKT och då menar jag $”
Sa presidenten i Livets ord
Så påfallande lika

Även demokratin är lika
Desemellan, en liten klick
Bestämmer allt
De oliktänkande mobbas ut
De finns ingen plats för de som tycker lite olika
De som inte rättar sej rakt i ledet
När orden går som ett piskrapp
Där de ”ickesjälvtänkande” ställer sej utan att tänka
”Tro på ledningen, de vet bäst, tänk inte själv”

Så på många sätt är de lika
Dessa 2… med sina varsina framgångsteologier…
Där välmåendet och framförallt bedömningen
Av människan, endast är beroende på
Pengar, tillgångar, status, materiella värden…
Tänk att de kan utvecklas så lika
Fast utåt sett så olika system och värderingar
När sjukdomen drabbar
Sjukdomen ”girigheten”




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 211 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-10-29 19:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO