Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gaiamöte/100-ordare

 

Hösten glöder i skog och mark. Nattetid gnistrar frosten ikapp med stjärnhimlen.
Inför Allhelgonhelgen hämtar vi granris och tallkvistar till gravarna. Solen värmer, oktoberluften är frisk som ett ädelt vin och inne bland träden lyser mossan smaragdgrön. Tallarna som överlevde svampangreppet i somras står vackrare än någonsin med silvergröna barr, och vi minns Gaiateorin, om Jorden som en levande, självreglerande organism. Uppifrån utsiktsberget sett är hon skön där hon breder ut sin blågröna kappa, sjöar glittrar som spegelreflexer ur vecken.
Här vill vi inte tänka på krig och miljöförstörelse, men vetskapen är alltid närvarande.    
Över himlen drar reaplanen vita streck.




Prosa (100-ordare) av Måna N. Berger
Läst 233 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-10-30 13:54



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna VIP
Ja Jorden kanske håller på att reglera undan sitt stora HOT: Mänskligheten ... den farligaste arten i planetens historia.
Vackert skrivet.
2009-10-31

  Carola Zettergren
URTJUSIGT!!!
2009-10-30

  Larz Gustafsson VIP
"Beat Boys In The Jet Age", som ett album med Lambrettas heter.
Den moderna tidsåldern bryter fram överallt.
Slår igenom på alla plan.
"This is a modern world!", utbrast The Jam redan på sin tid...

Men visst är både skogar, sjö och strand som ett enda sagoland, när man ser det lite grand så här från ovan, som det SKÅNSKA modset Edward Persson sjöng.

Själv söker jag mig upp på Hemlingby Hill ibland. Därifrån ser jag hela Gävle.
2009-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger