Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glödormar/100-ordare


Vi är på väg mot Örebro i skymningen. Från Lannabacken ser vi kvällstrafiken krypa likt en glödorm över slätten. Långsamheten föder tankar: glödormar på spisluckan bådar oväder, erinrar vi oss. Mot fullmånens blekvita skiva ritar ett flyttfågelsträck tuschtecken. Latitud och longitud skriver vingspetsarna i flykten, för oss tydbara som förgängelsens anteckningar i marginalen på oktobers blad. Bladet vänds, lösgör sig och sjunker sånglöst in i skuggorna.

Vi sitter fast i bilkön och längtar obestämbart någonstans, medan månskenet flyter som spilld mjölk i rymden. Däruppe är stillhet och oändliga vidder: ack vore vi fåglar, suckar vi.
Mjukt lyfter bilen från vägbanan.      




Prosa (100-ordare) av Måna N. Berger
Läst 321 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-10-30 14:09



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Suck, nu är jag här igen ; förgängelsens anteckningar i marginalen på Oktobers blad..och så allt det andra, en poesiälskare blir alldeles yr av salighet...TACK!
2009-10-30

  Berit Robin Lagerholm VIP
Mycket fin trolskt poetisk. Tyckte om den här Måna.
2009-10-30

    Tea Alex
Däruppe är stillhet och oändliga vidder: ack vore vi fåglar, suckar vi.


Drömskt!
2009-10-30

  Carola Zettergren
Helt underbart, himlars vad jag tyckte om denna!!!Applåder!
2009-10-30

  Larz Gustafsson VIP
Mycket fin poesi med ett fantastiskt språk.

"En dag lyfter tusende vingar", som det heter i en sång om flyttfåglar...
2009-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger