Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spenatgrisar/100-ordare

 

Nu blir det smidigare att vara vegan, noterar vi. Med genteknikens hjälp har forskare vid det japanska Kinkiuniversitet korsat fram grisar med spenatgener. Polkagrisar har vi hört talas om, och marsipangrisar och morsgrisar; men spenatgrisar? I andanom ser vi en hel kull små gröna glada grisar böka omkring i trädgårdslandet.
Vi funderar en stund över det etiska problemet. Hur klassificerar man dem, hör de till växt- eller djurriket? Får rättrogna muslimer äta spenatfläsk? Hur slaktar man en spenatgris, mixar man den? Vad säger djurrättsaktivisterna?
Det var om inte bättre så åtminstone enklare förr! Ärtsoppa med grönt fläsk; urk, säger vi.




Prosa (100-ordare) av Måna N. Berger
Läst 374 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-10-30 14:25



Bookmark and Share


  Caprice! VIP
Gröna grisar syns dåligt i högsommargrönska... Lätt att rymma då - det tänkte dom inte på, genteknikerna. Kinkigt problem, Kinki!
Rolig 100-ordare. Tack för den rysiga framtidsbilden!
2009-10-31

  Per Teofilusson
Blir både hungrig och ilamående på samma gång. Gillar tonen som är en blandning av nyfikenhet och uppivenhet.
2009-10-30

  Ulf Lagerholm
den här är rolig, fyndig och välskriven, dessutom skriven med en filosofiskt ambition, denna ligger def i vinnarhålet, gott så
2009-10-30

    Tea Alex
Ja ibland är livet bra udda. Speciellt när man ska sätta ord på´t!
2009-10-30

  Carola Zettergren
:):)hehehe..du är ju bara för skön!!! Underbart helknasigt!!!
2009-10-30

  Larz Gustafsson VIP
Jag åt spenat i går, men jag hoppas ingen drar förhastade slutsatser av det...
2009-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger