Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Köttberget härsknar



40 talisterna pensioneras… ”vi måste ta strid” säger Sahlin varför det? Det är ju 40 talisterna som skapat de problem vi nu sitter i vi kan väl resonera som de.

VI sänker pensionen helt enkelt, eftersom de är så många så kan vi sänka med, ska vi säga 20%, det är väl inget. Det är i alla fall mer än vad 40 talisternas föräldrar fick, mycket mer. De har haft så många fördelar ändå, har inflationstjänat på sina hus och kallar det för att ”de har jobbat för det”.

Sen säljer de kåkarna och köper husbilar, sommarstugor och liknande… de som betalar är deras barn, som ”får köpa” dessa hus för mycket mer än 20-30 ggr värdet de själva köpte eller byggde dom för… Jaja de säljer inte direkt till sina barn för de för köpa nån annans, de har oftast inte råd med just det huset.

Det är läge att sänka deras pension, de kan sälja sina djävla husbilar, sina förbannade sommarstugor, de som snackade om rättvisa och har bestämt i massor av år och stått för nästan alla ekonomiska brott samt bedrägerier…

Ja förresten, den där rättvisan, den där jävla rättvisan som ni stod och ordbajsade om 68 och de där att ”äta grönt och leva rätt” som ni tvingade era barn till på 70 talet, där ni satt på säckar och persiska kuddar, förbjöd era barn att se ”dessa imperalistiska barntvprogram” som sändes ”Åsa gåsa klinga” och ”Staffan och hans jävla storpotät” som ständigt var vilse i sin pannkaka. Var tog den rättvisan vägen, är det inte mer orättvist i världen nu, än på länge, speciellt i vårt land… 6 dagars arbetsdagar som ni tjatade om…

Ni om några har ju lett in oss i en värld som är så materalistisk som det aldrig nånsin varit förut utan allt…. Precis exakt tvärtemot det ni snackade om…. Och de där förbaskade lärarna som gick i flanellskjortor och träskor när jag växte upp, snackade om FNL och imperalismens makt, gick med i (Sovjet finansiserade) fredsmarscher, fortsatte sen och försökte övertala våra barn att bli miljöpartister i nästa generation. Skillnaden var väl att träskorna ersatts med näbbstövlar och ni snackar om kravmärkta grönsaker och vege-ätande. Bjuder barnen på groddar och säger att ”bilar är farliga för miljön”, kör själva gamla blårökande folkvagnsbussat och Renault 4 i bästa fall…

Ja just det, nu ska ni pensioneras, ”Elitserien” i boule vill ni ha in i sportspegeln, nu när ni varken orkar eller hinner, spela badminton eller tennis… Nu kan ni sitta där och begrunda det ni ställt till med, tyvärr tror jag de flesta av er inte har den självdistansen…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 175 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-10-30 15:50



Bookmark and Share


  anits VIP
jag tar inte till mig der här, för jag känner inte
igen mig i dina ord
2009-10-30
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO