Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skvaller rör


Ni vet att det finns skvallerrör på vissa tankar och maskiner, men en del människor är som skvallerrör med..

Redan som mycket liten så skaffade han sej ett rykte, en slags beteende för att får fördelar. Det var insmickrande och vidrigt, han ljög om allt. Han kunde komma in på brorsans rum. Och ställa sej där, skrika allt han kunde för att brorsan skulle få skäll. Saker som gick sönder behandlades på samma sätt. Han skyllde alltid på nån och det var hans sätt, hans falska sätt att aldrig ta på sej nåt.

Senare i åren så var det andra saker som gjordes, han ”hotade” alltid med att skvallra, krävde att få pengar för att lämna brorsan ifred med nån tjej. Gick det inte så gick han till morsan och grinade varje gång… ”han köpte inte pizza åt mej” eller liknande. Fick han inte vara med för att han var för liten så grinade han då med, han ömsom hotade med skvaller och grinade för att få ”sin vilja igenom”… det värsta var nog att en del gick på det också.

Haha jag såg dej med henne får jag 20 spänn annars skvallrar jag till dom andra, skrek han åt sin bror med ”ny tjej”. Får jag det och det, var hans sätt, jag ska ha det och det… sen snokade han runt i rummen för att hitta saker som han kunde nyttja i sin skvaller situation. Det finns massor med exempel men…

Kanske är det värre än värst att vissa fortfarande går på det, att vissa inte genomskådar, inte anar det minsta att det är hans sätt. Får han sen ett grepp om ”någons arm” bildligt talat så vrider han om när han får lust eller behöver stöd…

Skvallerröret är en vidrig åkomma i dess ”mänskliga” eller kanske mer ”omänskliga” form.




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 280 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-01-13 00:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO