Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Arbetsförmedlingen


Arbetslös
Så tragiskt säger man

På arbetsförmedlingen så ”jobbar man”
Mellan 9-11 månd till torsdag
Finns inte att få tag i annars
Ja i alla fall i Hudiksvall

De kallar det arbete
De där 2 timmarna om dan
Är resten kurs då eller?
”Hur ska vi ge dom jobb”
Ja va fasen… hur?

För mej är de företagen som skapar jobb
Och arbetsförmedelingen ska förmedla
Men förmedlarna går inte att få tag i
Däremot om de inte får tag i dej på en gång
Oavsett vilket fjant de gäller
Så ”stryker dom dej som arbetssökande”

Ett slags ”Gestapo” i staten
Tillsatt för att jävlas med folk
Verkar det som…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 197 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-11-01 13:37



Bookmark and Share


  Trädflickan
Jag har alltid undrat vad dom egentligen gör på arbetsförmedlingen.
2009-11-01
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO