Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Domedagsgökarna


Likt ett domedags gökur
Hoppar de fram
Skriker ”växthuseffekt. Växthuseffekt..”
Såfort något är varmt….

”Varma somrar i Grekland med bränder som fölljd”
”växthuseffekt. Växthuseffekt..” skriker domedagsgökarna
Varmt i Europa
”växthuseffekt. Växthuseffekt..” gapar dom
Men de räcker inte
De måste ta andra argument med

Extremt kallt i Kina i julas
”växthuseffekt. Växthuseffekt..” vrålar dom
Kanada hade kall vinter med
”växthuseffekt. Växthuseffekt..”
Sverige har haft dåliga vintrar
”växthuseffekt. Växthuseffekt..” är gökarnas paroll

Oavsett vad som händer i vädret så skvälar dom:
”växthuseffekt. Växthuseffekt..”
De tar liksom allt som argument för sina åsikter
Men om de tittade på vädret så skulle de se
Att de flesta väder, avviker från medium
Det är liksom det som skapar. Medium
”medelvärdet” är baserat på avvikelser
Era förbaskade domedagsgökar….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 198 gånger
Publicerad 2010-01-11 06:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO