Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För 100 år sedan


För 100 år sedan
Så gick de ”prominenta”
”in i väggen”
Så många de var……

Arbetarna
Ja de hade inte tid
De var inte ”stressade”
De hade inte tid med det heller
De jobbade tills de stod och dog…

De slapp gå in och tugga tegel
Då de föll på stående fot
Bars hem för en ”sista hälsning”
…..Men de prominenta….

De läste Hjalmar Söderberg
Kvällsstunden
Prosa och poesi
Promenerandet var en slags konst
Och de var så förbannat utarbetade
Så vad brydde de sig om
Arbetarnas väl och ve, död och sjukdom….

De blev trötta bara av att se andra arbeta
Och av att tänka på arbete….
VA sa jag 100 år sedan
Jag menade idag, eller var det då
Eller idag, eller då?




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 167 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-20 13:04



Bookmark and Share


    Verdandia
Då var det krut i vanligt folk!
2009-11-20
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO