Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I denna uppföljande historia berättar jag bl a om Grinius Jr, Grinius enfödde son...


"Gnällspikarnas Historia ,PART Two:GRINIUS Jr (SATIR)!"

"Grinior" som han kallades, ville fortsätta i faderns fotspår , men han tyckte fadern varit alltför mild i sin framtoning . I stället blev Grinior militant, vilket man kunde spåra i hans skriftställningar : "Grinighetens Appellationsdomstol- Måste bli ett obligatorium !" ; "Att grina är Mitt Mantra - Ett skålpund grinighet om dagen är bra för magen !"
Grinior bildade speciella Grinighetsakademier där grinighet betygsattes i en skala från 1 till 1000 . Vid examen kunde man titulera sig som Bitterhetssamaritan, Faddfarisé, Surkunder och Sauer Lic , det sistnämnda berättigade till en professur i SURrealistisk Samhällskunskap vid universitetet i Surbonne (Frankrike) .
Alltefter seklenas gång utvecklades SURrealismen och spreds som en farsot över världen, Grinighetsakademierna blev legio i alla länder, huvuddrycken var citronsoda och huvudrätten surkål .
Den växande Grinig- och Surheten gjorde folkmassorna frustrerade, gråt och sura uppstötningar blev vanliga besvär, liksom "hög surhetsgrad" och surkartning, som blev en folksport . Surkartning innebar att man , med ett omoget äpple i munnen,, klättrar uppför en s k klättervägg, man måste ha ätit upp det innan man når takregionerna .

Fortsättning följer....




Prosa (Fabel/Saga) av Mats Henricson
Läst 283 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-11-01 20:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska