Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En extremt ärlig Litania över det jag finner oacceptabelt.......


"Därför avskyr jag......!"

Därför avskyr jag: YTLIGHETEN (!)
Den skummar på ytan
rör aldrig om i grytan
dömer efter utseendet
fördömer ,snabbt, beteendet
Aldrig eftertanke
Hatar denna stanken (!)


Därför avskyr jag: ÖVERSITTERIET (!)
Den utnyttjar svagheten
formar medlöperiet
uppmuntrar laglösheten
stormar och stöper (om) dem
som lätta offer är
för dessa former
av förtryck och förnedring
har betryckt stor utbredning

Därför avskyr jag: KORRUPTIONEN (!)
Den besudlar hela Nationen
och initierar girighet
Den Humanistiska Ambitionen
infiltrerar den till intighet

Därför avskyr jag: KRIG OCH VAPEN (!)
Skördat miljarder liv
Ondskans bästa vän
ett sjukligt, vidrigt kiv
och det pågår än...

Därför avskyr jag: RASISMEN (!)
Hudens färg oviktig är
människan det viktiga
denna tes osviklig är
och är det enda riktiga
INGEN "ras" är förmer än andra
Rassarna MÅSTE man klandra

Därför avskyr jag: LÖGNEN (!)
Ärlighet och sanning
är det bästa valet
denna dubbla blandning
tar oss ur kvalet

Därför avskyr jag: HATET (!)
Hat är onaturligt
sjukt och idiotiskt
man kan känna "syrligt"
men bara "periodiskt"
dem som man "beivrar"
ska man tala med
om man då kivas
ska man sluta fred
man måste kunna
tycka olika
och förkunna
det för
slika.......


----











Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 250 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-11-03 09:53



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Även här finns mer att uttrycka sin avsky över, en "uppföljare" är aktuell, i sinom tid.....
2009-11-05

  lycksele
Det är nyttigt att fråga sej vad man anser är värdefullt.
Vad gillar jag? Vad ogillar jag?
Vissa principer har de flesta. Egenskaper man värderar högt.
Det är viktigt att finna sina principer
och sedan hålla fast vid dessa som riktmärke för livet.
2009-11-05

  lycksele
Det du säger (utom vapen krig) kunde gälla massvis med medelsvenssons. Till och med du och jag .. Gud förbjude
2009-11-05

  Gunnar Odhner
Jag säger som Obama om Iran. Nu vet vi vad du avskyr. Men vad är det du gillar?
2009-11-05

    Verdandia
Kan inte annat än att hålla med dej!
2009-11-03

  Junitvillingen
Jodu, vi är inne på exakt samma linje...MYCKET bra och tänkvärd text. TACK!
2009-11-03

  Ewa-Britt Nilson VIP
Visst Du har så
rätt fullt ut här är
vi Bror och Syster
om livet vårt är oss
kärt, är andras lika
mycket värt...
2009-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska