Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Redan på väg


Alla de stjärnor
som slocknade för tidigt och föll

glödande frö
uppfångade av Din mjuka vinge
redan på väg mot nya världar

Den tunna rispan i den svarta duken
är väl endast ett oblodigt kejsarsnitt 
av Dina varsamma händer

Visst är det så, Mäster?




Fri vers av Almagrundet
Läst 1428 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2005-10-18 01:10



Bookmark and Share


    Felix Knutsson
Gillar denna dikt över för tidigt släckta liv, trots min areligiösa syn på livet, kärleken och den stora sömnen.
2007-09-06

    Rose M
Vacker dikt. Mjukt, lite eftertänksamt konstateras vad som sker. Men allt vet vi nog inte: "Visst är det så, Mäster" Vi är del av något större (Gudstro?): "uppfångade av Din mjuka vinge" "I Dina varsamma händer" Trygghet och ovisshet.
Om stjärnfall och/eller alla de som rycks bort från jordelivet för tidigt.
Starka och talande bilder.
Rubriken kanske för brutalt vardaglig mot det något högstämda innehållet.
2005-10-20

    ej medlem längre
Dukar brukar vara vita....? Men det är vacker poesi... uppfångade av din mjuka vinge... det säger mycket...
2005-10-18

  Sanningsägaren VIP
Mäster...
Mästerligt ihopsatt av de allra finaste ingredienserna.
Stjärnor, vingar och glöd.. sen iskallt... avbrott.
Yes! Bra som fan!
2005-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Almagrundet
Almagrundet