Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi djävlas Vi djävlas Vi djävlas Vi djävlas


Utdrag ur ett måndagsmöte där alla samlas, allt från de ”undersättare” som de chefer som finns.
Mötet startar vid 9 tiden eftersom det är så ansträngande att ”jobba som de gör” så tar de sej lite extraledigheter, måndag morgon och lördag kväll…

Det är underchefer det är mellan chefer det är 75% chefet, 100% chefer och överchefer, kallade ”överbörjes”.

Följden är att underättarna, de som sitter med klienterna, är bara 1 av 4 i dessa sammanhang. Allt för att upfylla ”Parkinsons lag” om att alla över, skapar de under… men här skapas det nya chefer på löpande band.

Övebörjarnas överbörje startar med att ”ja nu när alla är här” och så började peppningen. Annars på peppningar så brukar man tala om att sälja, och att vara trevliga… Här handlade det om att helt enkelt, ”vara otrevlig” skrämma bort, ö h t vara kundvänlig i klass med COMHEM och kanske, ändå värre….

Och när det kommit en och en av de olika chefsnivåerna och peppar på med tal som ”avvisa” och de skanderar efter varann ”AVVISA AVVISA AVVISA”. EN del står där nästan som en slags Ulf Ekman kopior och talar om ”ju fler vi avvisar och skrämmer bort, desto mer sparar vi åt kommunen”… ”JAJAJAJAJAJA” SKRIKER DOM vidare…

Och kom ihåg att den skräniga folkgruppen, som kommer hit nu och då, ska också försöka avvisas även om ni är rädda för dom… mmmm hörs ett mummel från dom därnere…

Sen kommer det mer gripbar peppning:
Vilka vinner VI
Vilka förlorar DOM
VIVIVIVIVINNER
DODODODOM FÖRLORAR

Och kom ihåg, kan vi dra ner kostnader så kan vi få konferenser på trevliga ställen, som en slags skattebefriad bonus… och de gillar vi väl ELLER HUR: JA JA JA

Då avslutar vi det hela med att vi sjunger vår kampsång om det vi gör, här på soc i Sundsvall sätter vi en ära i att ha det så… så vad gör vi?


Vi djävlas Vi djävlas Vi djävlas Vi djävlas
Djävlas och djävlas och djävlas igen

Vi djävlas Vi djävlas Vi djävlas Vi djävlas
Djävlas och djävlas och djävlas igen


Vi djävlas Vi djävlas Vi djävlas Vi djävlas
Djävlas och djävlas och djävlas igen

Bra fantastiskt, vi tar den en gång till, vi hinner det innan lunch….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 229 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-11-04 09:30



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Härligt grov ironi, lite "Orwellskt" stuk på denna !
2009-11-04
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO