Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ack a dummi


Är du akademiker frågade hon.
Vad menar du
Ja läst på högskola som jag
Nej inte direkt, jag har en annan filosofi
Vaddå kom det

Jo jag vill lära mej för kunskap, och av intresse inte för betyg
Ja men då är du inte akademiker
Det beror på vad du menar
Ja jag umgås bara med akademiker, kom de från henne

Så då vet du när och var Gustav Wasa valdes till kung
Och naturligtvis grunderna för en egyptisk triangel? Fråga jag
Hon svarade att hon inte behövde kunna sånt strunt
Då frågade jag om vad det är för akademi som hon stod för
Svenska akademin eller

Hon blev förargad och tyckte jag var besvärlig och sa bestämt ifrån vidare kontakt
Jag var ”alltför oakademisk, hade alltör lite respekt för henne, alltför lite respekt för akademiyrken o s v”.
Tänk en sån begränsad människa, som redan från början inskränker sej att bara umgås med såna som gått på liknande skolor som sej själv och som tror att bekantskapskretsen måste bestå av såna…. Det kunde kallas ”ack a dumm-i” istället för akademi….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 177 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-11-07 15:12



Bookmark and Share


  oMareld
Haha påminner om någon.
2009-11-07
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO