Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Taklagsfesten


Det var taklagsfest på en av de stora byggena i Gustavsberg på slutet av 60-talet, och på den tiden så var taklagsfesterna inte som nu. De var mer som, ett slags sjöslag, där inga bakterier skulle överleva.

Men mitt under så kommer Snis-Bengt med frågan om, ”när bir de nå strippa då” på sitt rättviksmål, och platschefen nickade lite sådär… de hade hyrt ett område med stugor, bastu och bad, även om det inte direkt var badtider.

Så kom dom stripporna, de som alla ”väntade på” mest Snis-Bengt och enligt berättelse så slet grovbasen av sej, + några till och de dansade och levde om. Grabbarna fick ju lite fason på sina svajande och fortsättning följde inne i bastun. Ett flertal av ”dom äldre” som aldrig sett liknande var lite pryda, men festen var våt och k… och inget var sej likt dan efter… Byggstäderskerna kom in i samma ”svang” som de inhyrda och ingen, jobbade dan efter. 2 dar efter fick byggstäderskerna åka dit och röja…

Sen fortsatte bygget sin gilla gång… tills kåkarna var klara…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 212 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-20 09:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO